"Аерофлот" має сплатити українській Державіаслужбі 7,7 мільйона гривень - суд

"Аерофлот" має сплатити українській Державіаслужбі 7,7 мільйона гривень - суд

Аерофлот / Фото: Getty Images

Не погоджуючись із постановами про накладення штрафу, російська компанія оскаржила їх в судовому порядку.

Судом касаційної інстанції за участі Генеральної прокуратури підтверджено законність постанов Державіаслужби про накладення на ВАТ "Аерофлот - російські авіалінії" штрафу на загальну суму понад 7,7 млн гривень.

Про це повідомили в Генпрокуратурі.

"Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, Генеральна прокуратура займає принципову позицію на захист законних державних інтересів у справах, пов'язаних із вчиненням правопорушень в галузі цивільної авіації", - зазначили правоохоронці

"Так, усупереч прийнятій Державіаслужбою забороні використання повітряного простору ВАТ "Аерофлот - російські авіалінії" у 2014 році здійснювало авіаперельоти у забороненій зоні над півостровом Крим, а також зльоти/посадки повітряних суден на аеродромі "Сімферополь", - нагадали в ГПУ.

Через це Державіаслужба склала 57 протоколів про правопорушення у галузі цивільної авіації, на підставі яких винесені постанови про накладення штрафів на загальну суму понад 7,7 млн гривень.

"Не погоджуючись із постановами про накладення штрафу, "Аерофлот" оскаржив їх в судовому порядку, однак суди першої та апеляційної, ураховуючи у тому числі і доводи прокурора про законність цих постанов, у задоволенні позову відмовили", - заявили у ГПУ.

Згідно з повідомленням, 17 травня 2016 року Вищий адміністративний суд України підтвердив законність попередніх судових рішень і відповідно правомірність дій Державіаслужби.

Нагадаємо, 25 вересня минулого року Кабмін України розширив антиросійські санкції і включив до "чорного" списку найбільшу державну авіакомпанію Росії "Аерофлот – російські авіалінії".

Повʼязані теми:

Наступна публікація