Ахметову дозволили взяти під свій контроль "Укртелеком"

Ахметову дозволили взяти під свій контроль "Укртелеком"

Ахметов бере під контроль "Укртелеком" / Фото: shakhtar.com

Мільярдер отримає опосередкований контроль над монополістом ринку   

Антимонопольний комітет України дозволив SCM Financial Overseas Limited, що входить до складу групи компаній СКМ Ріната Ахметова, викупити пакет акцій компанії Ua Telecominvest Limited.

Як пише УНІАН, це дозволить отримати опосередкований контроль над монополістом ринку фіксованого зв'язку - "Укртелекомом".

При цьому Антимонопольний комітет при розгляді справи встановив, що купівля компанією SCM Financial Overseas Limited національного оператора - компанії "Укртелеком" - не означає встановлення монополії на ринку фіксованого зв'язку й надання послуг Інтернету.

Нагадаємо, що в січні 2013 р. кіпрська компанія Epic Telecom Invest Limited за 6,9 млрд грн продала UA TelecomInvest Limited 100% своїх акцій дочірньої компанії ESU, яка володіла 92,8% акцій "Укртелекому".

Компанія ESU була створена в 2005 року в Києві з назвою RBScom, а в липні 2006 р., з приходом австрійського інвестиційного фонду EPIC, компанія була перейменована в EPIC Services Ukraine і стала скорочено називатися ESU.

"Укртелеком" приватизували в березні 2011 р. Фонд держмайна і ESU підписали договір купівлі-продажу 92,7% акцій ПАТ "Укртелеком" за ціною 10,5 млрд гривень. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація