Акції автовиробників Renault та Fiat Chrysler сильно впали

Акції автовиробників Renault та Fiat Chrysler сильно впали

Робітники працюють на одному із заводів Fiat Chrysler в американському штаті Індіана / Фото: Reuters

Компанії здешевшали на 10-23%.

Cуттєво здешевшали акції двох великих автовиробників – французького Renault на 23% та італійсько-американського Fiat Chrysler на 10%.

Зокрема, акції Renault впали після повідомлення про проведення обшуків та вилучення комп'ютерів в кількох її офісах через підозру у шахрайстві. Про це пише SkyNews. Слідчі ніби шукали інформацію, пов'язану з сертифікацією двигунів і тестуванням автомобілів.

Представник Загальної конфедерації праці (профспілкового об'єднання Франції) на виробництві Renault Флоран Грімальді підтвердив інформацію про обшуки виданню Bloomberg.

"Складається враження, що розслідування пов'язане зі стандартами викидів автомобілями шкідливих речовин на тлі скандалу з Volkswagen", – припустив Грімальді.

Тим часом агентство AFP повідомляє про падіння на 10% акцій компанії Fiat Chrysler через "сфальшовані" продажі у США. У середині минулого року з Fiat Chrysler виник скандал щодо програмного забезпечення автомобілів. Тоді експерти показали недолік, яким могли скористатися й хакери. Вони продемонстрували, що на відстані через Інтернет можна зайти в програму управління автомобілем.

Нагадаємо, США подали багатомільярдний позов проти німецького автоконцерну Volkswagen.

Повʼязані теми:

Наступна публікація