Американці і канадці навчать правильно працювати співробітників АМКУ

Американці і канадці навчать правильно працювати співробітників АМКУ

Комітет полдписал меморандум про співпрацю з Федеральною торговою комісією США.

Міжнародні експерти нададуть професійну підтримку в розвитку антимонопольної практики в Україні.

Відповідний меморандум підписали Антимонопольний комітет України і Федеральна торгова комісія США, повідомив голова АМКУ Юрій Терентьєв, передає УНІАН.

у рамках цієї співпраці В Україну будуть направлені три експерта для того, щоб передати досвід антимонопольного регулювання в США і Канаді, додав заступник директора Бюро з міжнародної торгівлі Федеральної торгової комісії США Рассел Дамтофт.

Ці експерти не будуть брати безпосередню участь у розслідуваннях АМКУ, але запропонують методики і техніки проведення розслідувань, а також економічного аналізу, які були напрацьовані в практичній діяльності іноземних антимонопольних відомств.

"Нам не потрібно, щоб хтось приїхав і робив за нас нашу роботу. Нам потрібно, щоб якомога більша кількість співробітників АМКУ навчили правильно працювати", - пояснив Терентьєв.

Також співробітництво з Федеральною торговою комісією США передбачає можливість розробки і передачі АМКУ програмного забезпечення, яке спростить і прискорить діяльність співробітників відомства при аналізі справ по злиттю компаній.

Співпраця розрахована на 2 роки. Перша група з трьох фахівців будуть працювати протягом півроку, після чого відбудеться їх ротація і приїдуть нові експерти.

Повʼязані теми:

Наступна публікація