АМКУ розслідує синхронне здорожчання бензину в чотирьох мережах АЗС

АМКУ розслідує синхронне здорожчання бензину в чотирьох мережах АЗС

Фото: УНІАН

Компаніям загрожує штраф у розмірі до 10% від річної виручки.

Протягом минулих вихідних і на початку тижня одні з найбільших українських мереж АЗС – WOG, OKKO, Shell, SOCAR – підвищили вартість бензину А-95 на одну гривню – до 21,99 грн за літр. В Антимонопольному комітеті не виключають, що це могла бути змова, проводить розслідування і погрожує компаніям штрафами, які можуть сягнути 10% від річної доходу (виручки) підприємств.

"Це ще один факт непоодинокої практики вказаних учасників ринку щодо встановлення та підтримання на однаковому рівні роздрібних цін на пальне. Роздрібні ціни на світлі нафтопродукти вказаних операторів ринку є найвищими в Україні, перевищують рівень індикативних цін, розрахованих Міністерством енергетики та вугільної промисловості України, і не корелюються зі змінами об'єктивних факторів, що впливають на вартість пального. При цьому встановлення і підтримання однакових цін на світлі нафтопродукти може призводити до обмеження конкуренції на ринках роздрібної реалізації світлих нафтопродуктів", – ідеться в повідомленні.

АМКУ нагадає, "за виявленими фактами антиконкурентних узгоджених дій на ринках роздрібної реалізації світлих нафтопродуктів 22 січня 2016 року Комітетом розпочато розгляд справи за ознаками вчинення ТОВ "ВОГ Рітейл", ПП "Окко нафтопродукт", ТОВ "Альянс Холдинг", ТОВ "СОКАР ПЕТРОЛЕУМ" і ТОВ "Паралель – М ЛТД" порушення законодавства про захист економічної конкуренції". Нині АМКУ проводить розслідування та збирає відповідні документи, аби прийняти рішення щодо штрафу та інших антиконкурентних заходів.

 

АМКУ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ ЦІН НА АЗС19-21 березня 2016 року на 1 грн/л підняли ціни АЗС, які працюють під брендами WOG,...

Опубліковано Антимонопольний комітет України 23 березень 2016 р.
 

АМКУ обвиняет кого-либо в чем-либо в "предварительных выводах", которые направляют субъекту-ответчику. Пункт 3 статьи 6 ...

Опубліковано Yuriy Terentyev 23 березень 2016 р.

Зазначимо, влада ще півроку обіцяла натиснути на мережі АЗС, аби ті знизили ціни на пальне на тлі низької вартості нафти. Проте досі суттєвого здешевшання не відбулося.

А ось із 1 березня по-новому почали обраховувати ставку акцизного збору на пальне.

Повʼязані теми:

Наступна публікація