Аналітики Citigroup і UBS прогнозують падіння цін на нафту до $ 30 за барель

Аналітики Citigroup і UBS прогнозують падіння цін на нафту до $ 30 за барель

Аналітики допускають зниження цін на нафту до $ 30 в першому півріччі / Фото: mybinaryoptionstrading.com

Однак до кінця року через припинення видобутку в США ціна цілком може вирости до $ 55-60, вважають аналітики.

Аналітики банків Citigroup і UBS вважають, що ціни на нафту марки Brent можуть впасти до $ 30 за барель, перш ніж ринок почне відновлення, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

"Складно передбачити, до якого рівня може знижуватися ціна нафти, - відзначає аналітик Citi Кріс Мейн. - У першому півріччі вартість бареля Brent цілком може впасти до $ 30 за барель".

На його думку, в першому півріччі 2016 року середня вартість Brent складе $ 40 за барель, при цьому ціни можуть вирости до $ 55-60 за барель до кінця року після скорочення видобутку в США.

"Вже на початку 2016 року ми побачимо, що видобуток нафти в США починає знижуватися в річному вираженні, - говорить голова відділу сировинних ринків Азіатсько-Тихокеанському регіоні в UBS Домінік Шнайдер. - Коли цей сценарій реалізується, обстановка на ринку стане більш комфортною, і ціни можуть стабілізуватися".

Між тим експерти Sanford C. Bernstein знизили власний прогноз цін на нафту Brent на 2016 і 2017 роки до $ 50 за барель до $ 70 за барель відповідно. Раніше прогноз становив $ 86 за барель на 2016 рік і $ 95 за барель на 2017 рік.

У 2015 році Brent впала в ціні на 35%, завершивши в мінусі другий рік поспіль.

Нагадаємо, в кінці року у Росії допустили падіння нафти до $ 20-25 за барель.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація