Антимонопольний комітет примусово стягне з "Газпрому" штраф у 86 млрд гривень

Антимонопольний комітет примусово стягне з "Газпрому" штраф у 86 млрд гривень

Фото: gazprom.ru

Комітет вже подав відповідний позов до суду.

Сьогодні, 5 жовтня, Антимонопольний комітет України подав до господарського суду міста Києва позовну заяву про примусове стягнення з "Газпрому" штрафу у майже 86 млрд гривень.

Про це повідомляє АМКУ.

Позов стосується також стягнення пені та зобов'язання виконати рішення комітету стосовно припинення порушення антимонопольного законодавства України. 

Повідомляється, що у січні цього року комітет оштрафував "Газпром" на 85,86 млрд гривень за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу через українську газотранспортну систему, термін виконання рішення комітету - 4 травня 2016 року.

Нагадаємо, у серпні Антимонопольний комітет України заявив, що готовий за допомогою суду змусити російську газову компанію-монополіста "Газпром" сплатити накладений на компанію в січні цього року штраф у 85 млрд грн

Раніше АМКУ оштрафував "Газпром" за зловживанням монопольним становищем при транзиті через Україну на понад 85 млрд грн. Перший заступник голови Антимонопольного комітету України Марія Нижник зазначила, що НАК "Нафтогаз України" має право вимагати подвійну компенсацію від "Газпрому" за шкоду, завдану у зв'язку з монопольними порушеннями під час транзиту газу.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація