"Антонов" хоче виграти "ласий" тендер на постачання літаків до Індії

Держкомпанія підписала меморандум про співпрацю з індійською Reliance Defence.

Учора, 27 квітня, українське держпідприємство "Антонов", що входить до ДК "Укроборонпром", та індійська компанія Reliance Defence Limited мільярдера Анілу Амбані підписали домовленості про партнерство. Разом хочуть виробляти та реалізовувати літаки різного призначення на основі Ан-148/Ан-158.

"Ці документи є результатом успішної участі концерну на виставці озброєнь та техніки "DefExpo-2016" та переговорного процесу, започаткованого ДП "СпецТехноЕкспорт"", - зазначили в прес-службі "Антонова".

Індійська компанія в травні братиме участь у тендері корпорації Hindustan Aeronautics Limited, передає "ЛігаБізнесІнформ". Якщо "Антонов" і Reliance Defence переможуть в конкурсі, створене спільне підприємство займеться проектуванням нового багатофункціонального транспортного літака для військово-транспортної авіації та внутрішніх індійських цивільних перевезень. Планується, що в Індії організують серійну збірку техніки.

Анілу Амбані повідомив, що Індії потрібні близько 200 пасажирських і транспортних літаків.

Держпідприємство "СпецТехноЕкспорт" (входить до структури "Укроборонпрому") також підписало з Reliance Defence меморандум про модернізацію БМП-2 для індійської армії. Українська сторона буде виробляти і постачати вузли та системи, що покращують мобільність, а також системи прицілу і управління вогнем БМП. В Індії потребують модернізації близько 2 тис. БМП-2.

Сума щорічних замовленнь військово-промислового комплексу Індії становить 40 млрд доларів.

 "На озброєнні ВПС Індії - 100 літаків Ан-32. 40 із них ми модернізували в Україні і у вересні передали індійській стороні. Ще 10 відремонтували на території Індії. Залишилося завершити ремонт ще 50 літаків", - зазначив директор "СпецТехноЕкспорту" Павло Барбул.

Тим часом легенда ХХ століття український літак "Антей" повернеться в небо у національних кольорах.

Повʼязані теми:

Наступна публікація