Артилеристи з передової перемогли штабних офіцерів у виснажливій "війні" за гроші

Артилеристи з передової перемогли штабних офіцерів у виснажливій "війні" за гроші

Артилеристи з передової перемогли штабних офіцерів у виснажливій "війні" за гроші

Українським артилеристам виплатять належні гроші

Належні бійцям передової виплати таки мають бути здійснені.

Запорізькі артилеристи після чотирьох місяців битв за належну їм "бойову тисячу" виграють фінансову війну в чиновників. У штабах відмовляли приймати документи, доскіпаючись ледь не до кожної коми, але тепер наказ на виплату майже 2,5 млн гривень уже лежить у частині, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Артилеристи 55-ї бригади прикривали вихід бойових побратимів із оточення в Іловайську, тримали під Волновахою контроль над дорогою між Донецьком і Маріуполем, у січні 2015 р. підтримували вогнем захисників Донецького аеропорту. Спали по дві години на добу, перетягали тонни заліза, а за висновками Генштабу потім виявилося, що артилеристів там узагалі не було.

Свою присутність довелося доводити доказами: фотографіями та відеозйомкою. Потім – долати претензії штабістів щодо неправильно заповнених журналів бойових дій. Офіцерам довелося здійснити з півсотні поїздок між Києвом, Краматорськом, Дніпропетровськом та Запоріжжям, аби нарешті документально довести присутність бійців на передовій.

Остання фаза – отримати належні виплати. Керівники звітують: гроші 29 лютого виплачені. Журналістам у фінвідділі кажуть, що вже перерахували все на картки військових. Однак ті кажуть, що в них на рахунках досі нулі.

Військові кажуть, що обіцяні кожному близько 20 тисяч грн. зайвими для родин точно не будуть. Однак справа навіть не в грошах, а в бажанні змусити тилових офіцерів дотримувати слова.

"Основний інтерес – не гроші, а створення системи, яка працює", - кажуть бійці.

Як повідомлялося раніше, від влучної роботи українських артилеристів у багато чому залежить міць оборонних рубежів. Особливо це стосується захисту тих об'єктів, атакувати які напряму ворог не наважується.

Кореспондент ТСН Ольга Максимова

Запорізькі артилеристи виграють фінансову війну

Запорізькі артилеристи виграють фінансову війну

Повʼязані теми:

Наступна публікація