Авто нардепа від БПП Фріз коштує вдесятеро більше її річного заробітку

Авто нардепа від БПП Фріз коштує вдесятеро більше її річного заробітку

Фото: Ірина Фріз/Facebook

Нардеп пояснила купівлю авто тим, що вона мешкає у заміському будинку

Народний депутат від парламентської фракції "БПП" Ірина Фріз придбала автомобіль, вартість якого перевищує її дохід за минулий рік, згідно із декларацією. Про це пише "Українська правда".

Так, у 2015 році нардеп заробила 115,7 тис. грн. Однак, її автомобіль марки AudI A5 2015 року випуску коштує 1,15 млн грн.

Поміж тим, в її декларації зазначено, що річна зарплата становить 781 тис. грн, а 375 тис. грн – це доходи від страхових виплат. При цьому, доходи її родини не задекларовані.  

Як повідомляє видання "Ліга.net", сама Фріз пояснила, що авто вона придбала на заощаджені кошти, зазначивши, що на державній службі вона 10 років, а до цього нардеп працювала у комерційних структурах, тож до 2005 року і заощадила кошти на автівку.

"На жаль, доходи у держслужбі мізерні, однак я перебуваю на держслужбі тільки останні 10 років, а до 2005 року я працювала в комерційних структурах, починаючи з 1990 року. Тому у мене є можливість заощадити і, враховуючи, що я живу за містом, в 2015 році мною і чоловіком було прийнято рішення про придбання другого транспортного засобу, щоб це було зручно для сім'ї", - сказала Фріз.

При цьому, депутат заявила, що в декларації кошти, за які вона придбала авто не вказала лише тому, що у документі відсутня графа "Заощадження".

"Що стосується появи електронної декларації, то в ній у графі "Заощадження" будуть мною відображені безпосередньо ті накопичення, які були зроблені з 1990-го по 2005 рік. У цій декларації немає графи "Заощадження" і, відповідно, я не можу їх показати", - зауважила нардеп.

Насамкінець, Фріз похизувалась, що має достатньо збережень.

"Я б хотіла зазначити, що, на відміну від тих, хто не декларує відверто свої доходи, в моєму випадку ми говоримо про те, що я транспортний засіб задекларувала і у мене достатньо заощаджень, щоб його підтвердити", - додала Фріз

Нагадаємо, що полюбляє авто марки AudI і нардеп від фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар, яка володіє Audi Q3 2014 року випуску. За минулий рік Сюмар аробила за 2015 рік 2 046 974 грн. Із них 78 299 становить зарплата, а решту - 1 962 675 грн вона отримала від відчуження рухомого та нерухомого майна.

Водночас сім'я нардепа за рік заробила 1 013 943 грн, з яких 16 501 становлять дивіденди/проценти, а 997 441 - дохід від провадження підприємницької та незалежної професійної діяльності. У власності чи оренді в Сюмар є земельна ділянка площею 1360 кв. м, а сім'я володіє чи орендує дві квартири (80,4 та 105,8 кв. м).

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація