Бальцерович назвав чотири мети, які має досягти Україна після реформ

Бальцерович назвав чотири мети, які має досягти Україна після реформ

Фото: Сайт президента України

Радник президента констатує зростання економіки.

В Україні почала зростати економіка. Проте реформи не слід зупиняти, а їхній кінцевий результат - стабільність фінансів, бюджету, банківської системи та економіки, що є дуже важливою передумовою для укріплення економічного зростання та укріплення законної держави, що включає в себе і боротьбу з корупцією, а також перебудова структури держави, включно із проведенням децентралізації.

Такі чотири цілі реформ назвав під час брифінгу в Києві радник президента України, представник глави держави в Кабміні, співголова Групи стратегічних радників України Лєшек Бальцерович, передає прес-служба президента.

Бальцерович наголосив, що також потрібні нові процедури формування бюджету "для того, щоб він не змінювався 50 разів на рік".

Укріпленню економічного зростання в Україні сприятиме скорочення привілеїв для монополій та олігархів, створення сприятливого середовища для розвитку малих підприємств.

"Це один із найважливіших показників того, що ситуація в Україні змінюється", - наголосив Бальцерович.

Він також наголосив на важливості створення умов для зростання конкуренції, чому сприятиме співпраця із європейським співтовариством, дерегуляції, прискоренні антикорупційної роботи, проведенні реформи прокуратури та судів.

Нагадаємо, півтора тижні тому Порошенко увів до складу Нацради реформ екс-міністра Словаччини та співавтора економічного дива Польщі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація