Бальчун пообіцяв "не бігати з сокирою" під час чистки кадрів та корупції в "Укрзалізниці"

Бальчун пообіцяв "не бігати з сокирою" під час чистки кадрів та корупції в "Укрзалізниці"

Фото: УНІАН

Серед "старих" працівників залізниці проведуть професійний відбір.

Новий керівник "Української залізниці" Войцех Бальчун обіцяє викорінити корупцію з компанії в тому числі завдяки кадровим чисткам.

"Я постійно чую про те, що корупція присутня. Але я не прокурор. І я не буду бігати з сокирою і шукати корупціонерів. Я буду намагатися зробити процедури прозоріше, ефективніше. І саме цим способом усувати корупцію", – наголосив Бальчун в інтерв'ю "Новому времени".

Серед нинішніх працівників "Укрзалізниці" проведуть професійний відбір і залишать тих, які будуть готові "присвятити життя змінам. Із тими, хто не готовий йти цією дорогою, ми хочемо розлучитися".

"Я вже зараз отримую десятки резюме, заяв з приводу роботи. Також у перші тижні люди центрального апарату будуть мати можливість показати себе. Ми їх не відкидаємо одразу, у всіх буде шанс. Ми будемо проводити конкурси на посади, запросимо зовнішніх експертів. Конкурси будуть прозорими: ми повинні показати, що зміни починаємо з себе", – сказав Бальчун.

Керівник "Укрзалізниці" уточнив, що подолання корупції дозволить зменшити витрати підприємства і при цьому значно не будуть скорочувати штат.

"Ця міра не торкнеться тих людей, які важко працюють, особливо в самому низу", – запевнив Бальчун.

Нагадаємо, уряд призначив поляка Войцеха Бальчуна на посаду керівника "Укрзалізниці" 20 квітня. Офіційно до виконання обов'язків він приступив лише 16 травня.

Голова "Укрзалізниці" оселився у тризірковому готелі у центрі Києва

Голова "Укрзалізниці" оселився у тризірковому готелі у центрі Києва

Повʼязані теми:

Наступна публікація