Балчун "шантажує" керівників філій "Укрзалізниці" звільненням і змусив їх написати заяви

Балчун "шантажує" керівників філій "Укрзалізниці" звільненням і змусив їх написати заяви

Фото: УНІАН

Топ-менеджери написали заяви без дати.

Усіх керівників регіональних філій "Укрзалізниці" змусили написати заяви на звільнення, не вказуючи дат. Своїх посад вони можуть позбутися в разі, якщо не візьмуть участь у розв'язанні кризи вантажних перевезень.

Про це сьогодні, 7 жовтня, під час наради в Мінінфраструктури з питання транспортування зернових і металургійних вантажів залізничним транспортом заявив керівник "Укрзалізниці" Войцех Балчун, передає "Центр транспортних стратегій".

"Усі керівники регіональних філій написали заяви на звільнення на моє ім'я, без дати. І якщо вони не будуть сприяти у вирішенні проблем в "Укрзалізниці", то питання їхнього звільнення буде вирішено за один день", – сказав Балчун.

Він додав, що "Укрзалізниця" змінила систему оцінки придатності вагонів.

"Змінена система утримання вагонів, ми переходимо на оцінку технічного стану вагонів, а не їхнього віку. Якби не це, то до кінця року зупинилися б 26 тисяч вагонів", – зазначив посадовець.

Нині вже завершуються процедури з Європейським банком реконструкції і розвитку щодо закупівлі трьох тисяч вагонів.

Перший заступник міністра інфраструктури Євген Кравцов запропонував вводити санкції для суб'єктів, які замовляють вагони, але не використовують їх.

"Такого бути не повинно. Доведеться вводити певні обмежувальні заходи", – наголосив Кравцов.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" змінила правила бронювання квитків й обіцяє додаткові місця для пасажирів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація