Банк "Хрещатик" визнано неплатоспроможним

Банк "Хрещатик" визнано неплатоспроможним

Банк "Хрещатик" визнано неплатоспроможним

98,7% вкладників отримають свою вклади в повному обсязі.

Національний банк України відніс ПАТ КБ "Хрещатик" до категорії неплатоспроможних. Про це повідомляється на сайті національного регулятора.

"Національний банк наголошує, що 98,7% (304 тисячі осіб) усіх вкладників ПАТ КБ "Хрещатик" отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму 200 тис. грн. Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають їх у межах суми, гарантованої Фондом", - зазначає НБУ.

Заступник Голови Національного банку Катерина Рожкова зазначає, що ситуація різко погіршилася минулого тижня - через брак коштів банк почав затримувати платежі і без допомоги збоку акціонерів не міг впоратися із ситуацією.

"Національний банк проводив переговори з акціонерами, проте вони не дали належного результату. Зважаючи на це та порушення ПАТ КБ "Хрещатик" нормативів ліквідності та капіталу, Правління Національного банку визнало його неплатоспроможним", - коментує Рожкова.

Нагадаємо, за 2014-2016 роки Нацбанк визнав неплатоспроможними 68 банків. Борг неплатоспроможних фінустанов перед НБУ станом на кінець березня поточного року склав 55,5 мільярда гривень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація