Блокада російських фур загрожує Україні позовами до СОТ – Пивоварський

Блокада російських фур загрожує Україні позовами до СОТ – Пивоварський

Фото: УНІАН

Наразі блокування вантажівок немає.

Блокада російських фур загрожує Україні позовами до Світової торгівельної організації з боку Європи.

Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, передає Інтерфакс-Україна.

"Наші європейські партнери у разі, якщо буде блокування транзиту, можуть подати позови до Світової торгівельної організації проти України за блокування транзиту", - сказав міністр і нагадав, що, за міжнародними правилами, блокування транзиту заборонено.

За словами Пивоварського, в даний час анонсованої блокади з боку активістів "Свободи" немає.

"Блокади немає, є висловлювання позиції громадських активістів від партії "Свобода"... Автомобілі з російською реєстрацією, які з 25 лютого заходили на територію України з Європейського Союзу, Білорусі або Російської Федерації всі або виїхали за межі України або зараз відпочивають і продовжать рух завтра", – сказав глава Мінінфраструктури.

Пивоварський також зазначив, що українських фур, які їдуть транзитом по території Російської Федерації, в сім разів більше, ніж російських вантажівок, що прямують транзитом через Україну.

Як відомо, напередодні ВО "Свобода" оголосила про відновлення блокади російських вантажівок на кордоні Львівської області. Однак на сайті організації зазначалося, що "вантажівки проривалися через блокпост" у супроводі поліції. Водночас міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявив, що блокада "фейкова".

Раніше в уряді озвучили шалену цифру збитків від блокування транзиту з РФ. За словами керівника департаменту автотранспорту Мінінфраструктури Романа Хміля, мова йде про мінімум 115 млрд гривень і зіпсовану міжнародну репутацію України.

На Львівщині відновили блокаду російських фур

На Львівщині відновили блокаду російських фур

Повʼязані теми:

Наступна публікація