Bloomberg пророкує нафті в найближчі роки ціну в понад $ 100 за барель

Bloomberg пророкує нафті в найближчі роки ціну в понад $ 100 за барель

Фото: Reuters

Агентство також припускає, що незабаром на ринку станеться криза пропозиції.

Хедж-фонди активно купують опціони на купівлю нафти, які принесуть прибуток при ціні не нижче $ 100 за барель протягом найближчих 4 років. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Зокрема, йдеться про контракти з термінами виконання в кінці 2018-го, 2019 і 2020 років за ціною $ 80, $ 100 і $ 110 за барель відповідно.

Повідомляється, що за останній місяць один інвестор купив такі опціони більш ніж на 4 мільйони барелів нафти. Деякі інвестори мають більш високі очікування: на біржі пропонуються контракти за ціною $ 125 за барель в 2018 році і по $ 150 в кінці 2020 року.

Як вважає Bloomberg, ці угоди вказують на очікування рядом інвесторів кризи пропозиції на ринку нафти через скорочення капітальних витрат нафтових компаній.

"Ринок зіткнеться з кризою пропозиції протягом найближчих 24 місяців... Деякі хедж-фонди вважають, що ціни на нафту різко зростуть і скорегують попит", - наголосив головний спеціаліст щодо світових товарних ринків Bank of America Merrill Lynch Франсиско Бланш.

Нафта, додавши за тиждень у вартості близько 3,5%, тримається на високих відмітках. Раніше на цьому тижні статистика показала зниження запасів у США при тому, що зберігаються перебої з поставками з Канади та Нігерії.

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація