Боржникам за комунальні послуги скасують субсидії

Боржникам за комунальні послуги скасують субсидії

Фото: УНІАН

Нині триває процес перепризначення субсидій.

В Україні триває процес перепризначення субсидій на оплату за житлово-комунальні послуги на наступний опалювальний сезон (призначення субсидій буде заднім числом, від травня). Тим, хто її отримував раніше й не має боргів, перепризначення зроблять автоматично. А боржники ж можуть залишитися без пільг.

У Київській міській державній адміністрації пояснили, що боржниками, відповідно до постанови Кабміну, вважають тих, хто не платить за комунальні послуги понад два місяці. Якщо до 15 серпня не сплатять борг чи не реструктуризують його, то субсидію скасують.

У Києві субсидії на наступний сезон уже перепризначили майже 153 тисячам сімей. Ще 98 із половиною тисячам родин відмовили в продовженні дії пільг, бо мають борги за житлово-комунальні послуги.

Крім того, в столиці подовжили до 25-го числа в серпні термін дії пільги на сплату за послугу з утримання будинків і прибудинкових територій (рахунки за липень). Це пов'язано зі змінами в порядку призначення житлових субсидій.

Зазначимо, що нині триває процес підготовки до монетизації невикористаних субсидій споживачами, які опалюють своє житло газом чи завдяки електроенергії. Одноразову виплату в майже 700 грн мають отримати 1,5 млн сімей. Урядове рішення передбачає грошову виплату, яка дорівнює вартості 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубометрів газу. Заяву про монетизацію субсидії потрібно встигнути подати до 1 вересня. Детальніше читайте на ТСН.ua за цим посиланням.

У боржників заберуть субсидію

У боржників заберуть субсидію

Повʼязані теми:

Наступна публікація