Буде робота, буде достойна зарплата. Гройсман переконує в стабільному зростанні економіки

Буде робота, буде достойна зарплата. Гройсман переконує в стабільному зростанні економіки

Фото: УНІАН

Уряд прогнозує 3-відсоткове зростання ВВП за підсумками 2017-го.

У третьому кварталі 2016 року економіка України зросла на 1,8%. І є всі перспективи, що за підсумками 2017-го показник ВВП становитиме плюс 3%.

Про це сьогодні, 16 листопада, під час засідання уряду сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"За останній тиждень отримали позитивні сигнали: ми піднялися у рейтингу агентства Fitch і фактично вийшли з переддефолтного стану. У той же час український ВВП зріс у третьому кварталі 2016 року на 1,8%. Це поки що невідчутно для громадян, але ми починаємо впевнене зростання. А це означає – буде робота, буде національний продукт і буде достойна зарплата. А ми, як уряд, повинні підтримувати і пришвидшувати економічне зростання, чим ми зараз і займаємося", – зазначив Гройсман.

Водночас глава уряду сказав, що в Україні в 2017 році можуть підвищити соцстандарти за умови подальшого економічного зростання.

"Ми очікуємо наступного року, у нас буде 3% зростання (ВВП). Ми плануємо підвищити стандарти. І я не виключаю, що ми за підсумками виконання бюджету (за 2016 рік) будемо переглядати ці цифри", – сказав прем'єр-міністр.

Зазначимо, міжнародні аналітики прогнозують, що зростання ВВП України в 2017 році становитиме 2-2,5%.

Гройсман нарікає, що "сьогодні деякі сили намагаються розхитати ситуацію в країні, користуючись різними приводами – аграрний сектор, банківський сектор, тарифи тощо. Ці дії є руйнівними для України. Треба концентруватися на зростанні і робити так, щоб воно було відчутне кожному українцю. За попередні роки ми майже втратили довіру до влади. І наше завдання – повернути її. Велику роль у цьому грає ефективність, прозорість і відкритість. У 2014 році ми утворили Агентство електронного врядування. І на сьогоднішньому засіданні ми розглянемо питання електронного врядування, будуть прийняті рішення про зміни в управлінні Агентством, які зроблять роботу цієї команди більш ефективною".

Доки в будівлі Кабміну говорили про економічне покращення, Нацбанк почав рятувати гривню від стрімкого падіння на валютному ринку.

Тим часом українці почали отримувати платіжки із захмарними сумами за комунальні послуги – скажімо, киянам нараховують за опалення за повний місяць, хоча опалювальний сезон у жовтні тривав усього два-три тижні. Гройсман пригрозив кримінальною відповідальністю за неправильні комунальні платіжки.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація