"Центренерго" та три обленерго почали готувати до приватизації

"Центренерго" та три обленерго почали готувати до приватизації

Енергетичні компанії готують до приватизації / Фото: УНІАН

Допомогу в підготовці надає компанія Deloitte Consulting Overseas Projects LLC.

У наступному році в Україні хочуть виставити на приватизацію одну з провідних енергогенеруючих компаній, яка виробляє близько 8% електроенергії в країні, "Центренерго", а також "Миколаївобленерго", "Харківобленерго" та "Запоріжжяобленерго".

Допомогу в підготовці цих компаній до приватизації надає Deloitte Consulting Overseas Projects LLC. Відповідний Меморандум про співпрацю Фонд держмайна уклав із Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

"Згідно із Меморандумом про співпрацю, Deloitte Consulting Overseas Projects LLC здійснить аналіз та надасть рекомендації щодо: експлуатаційного стану об'єктів; структури енергетичного ринку, зокрема, початковий огляд сприятливого законодавства, регуляторних та стратегічних функцій; попереднього аналізу угод про постачання палива та відповідних умов для галузі енергетики в цілому, і зокрема для цільових активів; початкової оцінки можливих варіантів реформування;       початкової ринкової оцінки потенційних покупців", – ідеться в повідомленні Фонду держмайна.

Нагадаємо, велику приватизацію в Україні хотіли провести в 2015 році. Проте через зміну законодавства, зокрема щодо недопущення до приватизації фізичних та юридичних осіб країни-агресора Росії, вирішили перенести продаж держпідприємств на наступний рік.

Рада повинна розблокувати питання приватизації держпідприємств

Рада повинна розблокувати питання приватизації держпідприємств

Повʼязані теми:

Наступна публікація