Через "чужі" борги за газ на Одещині замерзає 10-тисячне місто

Через "чужі" борги за газ на Одещині замерзає 10-тисячне місто

Через "чужі" борги за газ на Одещині замерзає 10-тисячне місто

Фото: Самвидав

У Теплодарі опалення не було ще жодного дня.

На Одещині замерзає Теплодар. 10-тисячне місто не опалювалося ще жодного дня. Холодно в квартирах, школах, садках, лікарнях та інших установах.

Як з'ясувалося, тепла немає, бо НАК "Нафтогаз України" не укладає угоду з комунальним підприємством "Одеська ТЕЦ №2". Причому, через борги іншого підприємства "Теплодаренерго", до того ж, приватного. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.19:30.

Міська котельня цілком готова до роботи. Був би газ – запустити опалення можна було б за лічені години, кажуть у комунальному підприємстві "Одеська ТЕЦ №2". Проте "Нафтогаз" вимагає з нього сплатити борги приватного підприємства "Теплодаренерго", яке раніше опалювало місто.

Міський голова Теплодара стверджує, що це підприємство належить родичам екс-мера. Тільки-но місто обрало нового очільника, "Теплодаренерго" відмовилося подавати тепло людям. У комунальному підприємстві кажуть, що взяти на себе чужий борг означає автоматичне банкрутство.

"Нафтогаз" вимагає близько 4 млн грн, кажуть у мерії. Іще стільки ж можуть додатися до боргу після рішення судів, у яких монополіст вимагає пені та штрафи. Для міста ця сума просто непідйомна.

Місто стоїть перед важким вибором – узяти на себе чужий мільйонний борг і отримати газ, або відмовитися платити і далі мерзнути.

Містяни збираються в мерії на обговорення. Після збору громадян – сесія міськради. У сесійній залі – холодно, але суперечки – гарячі. Зрештою більшістю голосів депутати відхиляють вимоги "Нафтогазу". Чужих боргів місто не платитиме. Щоправда, і що робити далі ні чиновники, ані депутати не знають.

Більше подробиць дивіться в сюжеті Олени Черняєвої.

На Одещині у десятитисячному місті досі не включили опалення

На Одещині у десятитисячному місті досі не включили опалення

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація