Чверть українців живуть за межею бідності – Мінсоцполітики

Чверть українців живуть за межею бідності – Мінсоцполітики

Фото: Shutterstock

59% населення живуть на прожитковий мінімум у 1,2 тисячі гривень на місяць.

В Україні 24% населення живе за межею бідності.

Про це свідчать розрахунки Інституту демографії та соціальних досліджень, повідомила в ефірі "Еспресо.TV" перший заступник міністра соцполітики Ольга Крентовська.

"Розраховується Інститутом демографії і соціальних досліджень за усіма критеріями. За відносним показником 24% населення України є бідними, за абсолютним показником – ми вимірюємо як за доходами, так і за витратами. Якщо брати за доходами, то це 8% населення нижче затвердженого прожитого мінімуму – це 1227 грн. Якщо брати фактичний прожитковий мінімум – 59%", – уточнила Крентовська.

За останні роки українці збідніли через інфляцію та зростання цін.

"Саме це – інфляційні чинники і зростання цін – вплинули на погіршення показників бідності та зниження доходів громадян в останні роки. У 2014 році реальні доходи громадян зменшилися на 11,5%. У 2015 році цей показник виріс до 22%. Масштаби бідності збільшилися", – наголосила чиновниця.

Нагадаємо, у березні цього року Кабмін схвалив Стратегію подолання бідності. План заходів із його реалізації в 2016-2017 роках затвердили 8 серпня. Посадовці обіцяють зростання економіки, мінімальних зарплат, пенсій та прожиткового мінімуму.

Повʼязані теми:

Наступна публікація