Ціни на ковбаси і свинину в Україні виросли в два рази

Ціни на ковбаси і свинину в Україні виросли в два рази© telegraf.by
Гроші 5 січня, 2011, 14:28 2412 1
Додати до обраного
За словами експертів, в передноворічні дн іціни на популярні види продуктів виросли майже удвічі, але вже після різдвяних свят вони знизяться.

Ріст попиту на делікатеси в передсвяткові дні викликав ріст цін на такі види продуктів, як напівкопчені, варено-копчені, сиров'ялені і сирокопчені ковбаси і м'ясо свинини, які є атрибутами святкового столу, повідомили в Українському клубі аграрного бізнесу.

"На ринках ціни на популярні види продуктів виросли майже удвічі за останній тиждень, але вже після різдвяних свят вони знизяться відповідно до зниження попиту на цю продукцію", - заявила виконавчий директор асоціації УКАБ Єлизавета Святківська.

В той же час, додає вона, істотних цінових змін на ринку живої худоби не сталося, оскільки переробники робили замовлення завчасно, розраховуючи на сезонний ріст попиту.

Також експерт нагадує, що вже другий рік підряд ріст купівельної активності відбувається тільки в останні 3-4 дні року, що пов'язано з нижчою купівельною спроможністю населення в порівнянні спостережуваної на початку 2007 і 2008 років.

Раніше повідомлялося, що за результатами перевірок інспекторами "Укрметртестстандарту" в 2010 році, деякі товари, що реалізовуються в Україні, фальсифікували частіше за інших. Серед "фаворитів" - харчова продукція, зокрема, молочні та ковбасні вироби.

Читайте також:

Новорічний стіл обійдеться українцям у 800 гривень

Азаров: українські харчі неконкурентні навіть на внутрішньому ринку

В Україні найбільше фальсифікують ковбасу і морозиво

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції © За матеріалами Корреспондент / І.О.
Побачили помилку - контрол+ентер
Гроші 5 січня, 2011, 14:28 2412 1
Додати до обраного
Останні Перші Популярні Всього коментарів: 1
  • Марічка_ZP_UA Марічка_ZP_UA 5 січня, 15:33 Згоден 2 Не згоден 0 Дивніше б було, якщо б вони не виросли, а такими б і залишилися. Це б тоді якесь Різдвяне диво було ,або щось на зразок такого. Особисто я хочу додати, що потенціал нашої так званої «їстівної» промисловості в Україні достатньо міцний, але просто розробляти його треба з розумом, а не тільки робити ставку на горілку. Тож саме тому файна програма Української Народної Партії «Купуй, роби, захищай українське» - це реально та сама мета, якої повинні досягти всі ті політики ,що прагнуть реально «почути кожного», а не «кожного мільйонного». Через це мені здається у нас і виникають проблемі в державі, тому що народ не може відрізнити якісних політиків від тих, хто тільки обіцянки роздає. відповісти цитувати Дякуємоспам
Вибір редакції