Ціни на ковбаси і свинину в Україні виросли в два рази

За словами експертів, в передноворічні дн іціни на популярні види продуктів виросли майже удвічі, але вже після різдвяних свят вони знизяться.

Ріст попиту на делікатеси в передсвяткові дні викликав ріст цін на такі види продуктів, як напівкопчені, варено-копчені, сиров'ялені і сирокопчені ковбаси і м'ясо свинини, які є атрибутами святкового столу, повідомили в Українському клубі аграрного бізнесу.

"На ринках ціни на популярні види продуктів виросли майже удвічі за останній тиждень, але вже після різдвяних свят вони знизяться відповідно до зниження попиту на цю продукцію", - заявила виконавчий директор асоціації УКАБ Єлизавета Святківська.

В той же час, додає вона, істотних цінових змін на ринку живої худоби не сталося, оскільки переробники робили замовлення завчасно, розраховуючи на сезонний ріст попиту.

Також експерт нагадує, що вже другий рік підряд ріст купівельної активності відбувається тільки в останні 3-4 дні року, що пов'язано з нижчою купівельною спроможністю населення в порівнянні спостережуваної на початку 2007 і 2008 років.

Раніше повідомлялося, що за результатами перевірок інспекторами "Укрметртестстандарту" в 2010 році, деякі товари, що реалізовуються в Україні, фальсифікували частіше за інших. Серед "фаворитів" - харчова продукція, зокрема, молочні та ковбасні вироби.

Читайте також:

Новорічний стіл обійдеться українцям у 800 гривень

Азаров: українські харчі неконкурентні навіть на внутрішньому ринку

В Україні найбільше фальсифікують ковбасу і морозиво

Залиште свій коментар

Аватар
Залиште свій коментар

Коментарі до посту

Останні Перші Популярні Разом коментарів: