Ціни на квартири в містах-супутниках Києва майже зрівнялися зі столичними

Ціни на квартири в містах-супутниках Києва майже зрівнялися зі столичними

Фото: УНІАН

Різниця складає 50-100 доларів на кожному квадратному метрі.

У містах навколо Києва вартість квартир у новобудовах майже зрівнялася з цінами на житло у віддалених районах столиці. Різниця становить усього 50-100 доларів на кожному "квадраті". А тому первинний ринок нерухомості в містах-супутниках може "завмерти", позаяк потенційні покупці звертатимуть увагу вже на Київ.

Це прогнозує експерт із нерухомості Сергій Костецький, пише Gazeta.ua.

"Будувати житло в передмісті стало невигідно. Раніше міста-супутники приваблювали своєю ціною. Сьогодні ціна у передмісті і у віддалених районах столиці зрівнялася. Купити квартиру на столичній Троєщині чи Борщагівці можна за ті ж гроші, що й у Вишгороді чи Броварах", – пояснює експерт.

Квадратний метр житла на етапі фундаменту коштує 13-15 тис. грн.

"Ціна будівництва зростає, але коли забудовник підіймає ціну на тисячу гривень за "квадрат" у передмісті, попит зникає взагалі. Якщо така ситуація продовжиться, забудовники взагалі звідти підуть", – пояснює Костецький.

Серед найбільш привабливих із точки зору транспортного сполучення – Вишгород, Бровари та Коцюбинське. Звідти найближче до столичного метро.

"Також привабливі райони – Софіївська Борщагівка, Петрівська Борщагівка, Вишневе, так звана буферна зона перед Києвом. Купують квартири в передмісті ті, хто хоче жити за містом і не орієнтується на столицю", – резюмує Костецький.

Навесні ринок нерухомості пожвавився. Водночас на ринку нині більше нового житла, ніж потенційних покупців.

Зазначимо, що однокімнатну квартиру в Києві можна купити від 25 тис. доларів, а трикімнатну - від 50 тис. доларів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація