Ціни на нафту поповзли вгору на фоні повідомлень про нову домовленість країн ОПЕК

Ціни на нафту поповзли вгору на фоні повідомлень про нову домовленість країн ОПЕК

Фото: Укргазвидобування

Про обмеження видобутку повідомило агентство Reuters.

ОПЕК у середу, 28 вересня, погодила обмежити видобуток нафти до 32,5 мільйонів барелів на добу проти 33,24 мільйонів барелів на добу, які видобувають нині.

Цю новину повідомило агентство Reuters з посиланням на два джерела в ОПЕК. І новина стала швидко розповсюджуватись у ЗМІ.

Також зазначається, що конкретні рівні виробництва кожною країною погодять на офіційній зустрічі у листопаді. Одне з джерел також повідомило, що ОПЕК надалі буде розраховувати на співпрацю країн, які не входять в організацію.

Пізніше цю інформацію підтвердив канал CNN з посиланням на високопоставлене джерело в ОПЕК. За повідомленням, Саудівська Аравія, яка є найбільшим виробником нафти, скоротить видобуток на 350,000 барелів на день. Інші країни ОПЕК також знизять виробництво, хоча поки невідомо остаточних цифр скорочення. Три країни звільняються від скорочення видобутку: Іран, Нігерія і Лівія. Економічні санкції були скасовані щодо Ірану на початку цього року, а в Лівії і Нігерії деякі з їх нафтових об'єктів постраждали внаслідок терористичних нападів в останні місяці.

Хоча офіційних підтверджень повідомленню немає, ціни на нафту поповзли вгору – якщо на початку торгів за барель нафти Brent правили 46,14 доларів, то станом на 22 за Києвом ціна зросла до 48,69, суттєвим стрибком ввечері.

Зазначимо, що у серпні ціна на нафту перевалила за 50 доларів за барель, але потім знову знизилась.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація