"Дельта Банк" розсекретив банківську таємницю і розповів про рахунки невістки Гонтаревої

"Дельта Банк" розсекретив банківську таємницю і розповів про рахунки невістки Гонтаревої

"Дельта Банк" розсекретив банківську таємницю і розповів про рахунки невістки Гонтаревої

Голова НБУ Валерія Гонтарева (крайня праворуч) із невісткою Валерією та сватами

Жінка сама дала дозвіл на оприлюднення інформації.

На п'яти рахунках невістки нинішньої голови Нацбанку України Валерії Гонтаревої також Валерії Гонтаревої, але не Олексіївни, а Владиславівни, за рік до введення тимчасової адміністрації в АТ "Дельта Банк" було 169,9 тис. грн. Ураховуючи вітчизняне законодавство, яке передбачає повернення клієнтам неплатоспроможних банків не більше 200 тис. грн, вона мала право на повернення всієї суми.

Про це йдеться в повідомленні на сайті "Дельта Банку". Там зазначається, що Гонтарева-невістка особисто звернулася до уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію АТ "Дельта Банк" з пропозицією оприлюднити інформацію щодо її коштів, які були розміщені у цій фінустанові.

"Це пов'язано з тим, що останнім часом у соцмережах та ЗМІ з'явилась викривлена інформація з цього приводу. Відповідно до наданого В.В. Гонтаревою дозволу на розкриття інформації, яка містить банківську таємницю, АТ "Дельта Банк" повідомляє наступне. Станом на 03.03.2014 (за один рік до введення тимчасової адміністрації в АТ "Дельта Банк") на ім'я Гонтаревої Валерії Владиславівни було відкрито п'ять банківських рахунків у національній та іноземній валютах (у тому числі чотири поточні рахунки та один депозитний рахунок). Загальна сума коштів, що надійшла на вказані рахунки Гонтаревої В.В. після відкриття цих рахунків, становила 406,0 тис. грн. Станом на 03.03.2015 (день введення тимчасової адміністрації в АТ "Дельта Банк") залишок коштів на рахунках Гонтаревої В.В. становив 169,9 тис. грн. Згідно з Законом України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб", розмір належної Гонтаревій В.В. суми гарантованого відшкодування за вкладами в АТ "Дельта Банк" склав 169,9 тис. грн", – уточнили в банку.

Нагадаємо, 19 січня 2016 року детективи Національного антикорупційного бюро України розпочали розслідування, відносно голови НБУ Валерії Гонтаревої, через депозит її сина в "Дельта Банку". Як зазначається у заяві, керівництво Нацбанку, зловживаючи службовим становищем, інформувало членів родини щодо фінансового стану ПАТ "Дельта Банк", що надало їм можливість зняти грошові кошти з депозитних рахунків на суму близько 12,5 млн грн. Про це пише "Економічна правда".

Зокрема, в інтерв'ю Hubs 27 березня 2015 року Гонтарева повідомила, що у її старшого сина був розміщений депозит в "Дельта Банку" на суму 800 тис. грн.

Постанову про віднесення "Дельта Банку" до категорії неплатоспроможних правління НБУ прийняло 2 березня 2015-го.

Тим часом суд арештував майно колишнього топ-менеджера "Дельта Банку" у розшуку.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Підпал будинку Гонтаревої
Наступна публікація