Держава ошукала киян на "доступному житлі" на 60 млн грн

Держава ошукала киян на "доступному житлі" на 60 млн грн

Держава кинула киян напризволяще без доступного житла

До будинків не підводять світло та воду, намагаючись продати людям соціальне житло за ціною комерційного.

Державна програма доступного житла виявилася міфом для трьохсот киян, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Згідно обіцяних умов, 70% сплачує інвестор, 30% – держава. Проте, на провулку Моторному звели лише дві коробки і поставили вікна.

"Заплатила 70%, а 30 держава не дає і зараз заставляє доплачувати", - скаржиться інвестор Валентина Майстренко.

На проведення світла та води в забудовника не вистачає грошей - 60 млн грн. У столичному бюджеті грошей немає. Нестачу хочуть зібрати з інвесторів.

"Вони нам пишуть, коли ви додатково внесете гроші і коли будуть гроші в бюджеті Києва, тоді нам будинки здадуть", - розповіла інша інвесторка Валентина Орєхова.

Родина киянина Олега Івченка, яка мала в'їхати у нову квартиру ще влітку 2012, змушена тулитися у обшарпаному комунальному житлі разом із ще двома сім'ями.

Читайте: Нашестя українців з регіонів накрутило ціни на оренду житла в Києві

Навесні 2013-го шанси в'їхати до трикімнатної квартири залишаються примарними. Хоча програма називається "доступне житло".

"Доступне житло – це тільки на той момент, коли ви приходите, і вам пояснюють, що все буде добре, це ж держава, ніхто вас обманювати не збирається", - нарікає Олег.

Тепер він з ще 300-ми киян оббивають пороги забудовників та адміністрацій. Під Кабміном обурені люди намагаються дізнатися, чому житлова програма "70 на 30" не працює, та скандують: "Доступне житло - спланована афера".

За статус майбутніх новоселів ці люди заплатили по 200-300 тис. грн, взявши на себе кредити в банках. А соціальне житло тепер їм намагаються продати за ціною комерційного.

Програму "доступного житла" ошукані інвестори називають узаконеним способом відбирати гроші.

Кореспондент ТСН Ігор Бондаренко.

"Доступне житло" виявилося міфом для 300 киян

"Доступне житло" виявилося міфом для 300 киян

Повʼязані теми:

Наступна публікація