Україна спромоглася повернути лише 77 тисяч "корупційних" гривень

Україна спромоглася повернути лише 77 тисяч "корупційних" гривень

Фото: Прес-служба СБУ

Уряд планує отримати в 2016 року 7,7 млрд грн.

Україна за перший квартал цього року повернула три тисячі доларів, які були отримані корупційним шляхом.

Про це йдеться у відповіді Міністерства фінансів на запит експерта з протидії корупції Центру "Ейдос" Гліба Канєвського, який надав документ у розпорядження ТСН.

"Станом на 1 квітня 2016 року до державного бюджету фактично надійшло 77,4 тис. грн конфіскованих коштів та коштів, отриманих від реалізації майна, конфіскованого за рішенням суду за вчинення корупційного та пов'язаного з корупцією правопорушення", - повідомив заступник міністра фінансів Роман Качур.

Фото: ТСН.ua

Загалом у 2016 році в уряді планують повернути мільярди гривень, які мали б спрямувати на протистояння збройній агресії Росії. "Тобто, в першому кварталі за нинішнім курсом повернуто близько трьох тисяч доларів. Нагадаю, за цей рік уряд хоче повернути 7,7 мільярдів гривень. Майже по два мільярди на квартал. Неозброєним оком видно, що уряд разом з правоохоронними органами не встигають за бюджетним планом", - зазначив Канєвський. 

Слід зазначити, що за весь минулий рік до держбюджету України повернули лише 100 100 гривень.

У Генпрокуратурі такі провальні результати минулого року пояснили юридичними колізіями. Мовляв, уряд зобов'язав повертати гроші за бюджетною статтею "привласнення корупційними методами", визначення якого було відсутнім у законодавстві. Тому корупційні гроші повертали за різними бюджетними статтями не тільки до бюджету, а й на рахунки державних підприємств. Кабмін виправив колізію, але наразі на суму це не вплинуло.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація