Для отримувачів субсидій підвищать суми обов'язкових платежів за комунальні послуги

Для отримувачів субсидій підвищать суми обов'язкових платежів за комунальні послуги

Фото: ТСН.ua

З нового опалювального сезону обов'язкова сума оплати становитиме 15%.

Із 1 жовтня, від початку нового опалювального сезону, отримувачі субсидій змушені будуть платити більше грошей за комунальні послуги. Кабмін вирішив збільшити обов'язковий платіж із нинішніх 12% до 15%.

"Із наступного опалювального сезону відсоток нарахувань, який муситимуть сплатити одержувачі субсидій, збільшиться до 15%. Це допустима цифра. Природно, що держава не може і не повинна платити всі 100% за житлово-комунальні послуги, тільки якщо не йдеться про пільговиків", – зазначив міністр соціальної політики Андрій Рева, якого цитує прес-служба відомства.

Посадовець наголосив, що завдяки системі субсидій економлять 130 млрд грн із держбюджету.

"Ви хочете тарифи, що радують око? У 2014 році на такі – "штучно занижені" – тарифи "Нафтогаз" отримав 114 млрд грн дотацій з держбюджету. За нинішніми цінами, потрібно було б знайти в бюджеті 170 млрд грн. На адресні субсидії людям у цьому році передбачено 40 млрд грн. Ціна питання – цьогорічна економія державного бюджету – 130 млрд грн", – наголосив Рева.

Фото: Міністерство соціальної політики України

Міністр уточнив, що "для нас є прикладом Польща та Словаччина. Вони відпустили тарифи, і всі зусилля уряду направили на підвищення життєвих стандартів. Таким шляхом – через збільшення мінімальних зарплат і пенсій – має намір йти і нинішній уряд України. У Мінсоцполітики є пропозиції щодо підвищення зарплат у всіх сферах економіки".

На початок травня 2016 року субсидії отримували 6 млн українських сімей. Рева прогнозує, що ця цифра зросте до 9 млн. Загалом в Україні, як свідчить статистика, – 15 млн домогосподарств.

Раніше у Мінсоцполітики пояснили, як нараховуватимуть субсидії безробітним.

Повʼязані теми:

Наступна публікація