До кінця 2016 року уряд планує двічі підвищити пенсії

До кінця 2016 року уряд планує двічі підвищити пенсії

Фото: Getty Images

Найближчий перегляд виплат планують провести у жовтні-листопаді.

Українським пенсіонерам до кінця 2016 року можуть двічі підвищити пенсії. Перший позаплановий перегляд може відбутися в жовтні-листопаді, якщо уряд знайде джерела фінансування. Це стосуватиметься категорії пенсіонерів, які отримують 1,3-3 тис. грн. А ось із 1 грудня – масове планове підвищення, проте не на 5%, як говорили раніше, а на 10%.

Про це в ефірі каналу NewsOne сказав віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, передає прес-служба Кабміну.

"Ми зараз розробляємо програму осучаснення пенсій. Адже пенсії від 1,3 тисячі гривень до трьох тисяч гривень не підвищувалися останні три-чотири роки. Ми зараз шукаємо ресурс для того, щоб з жовтня-листопада провести осучаснення для цих категорій громадян. Як тільки ми отримали додатковий ресурс, одразу прийняли рішення, що розмір мінімальної пенсії буде підвищений двічі протягом року – з 1 травня 2016 року і з 1 грудня 2016 року. Більше того, з 1 грудня підвищення відбудеться не на 5% як планувалося раніше, а на 10%", – розповів Розенко.

Нагадаємо, із 1 липня цього року в Україні скасували оподаткування пенсій для понад 300 тисяч пенсіонерів. Крім того, вже з наступного року можуть скасувати оподаткування пенсій і для пенсіонерів, які працюють.

Повʼязані теми:

Наступна публікація