До Києва з'їхалися фінансисти 15 країн на зустріч у рамках співпраці з МВФ та Світовим банком

До Києва з'їхалися фінансисти 15 країн на зустріч у рамках співпраці з МВФ та Світовим банком

До Києва з'їхалися фінансисти 15 країн на зустріч у рамках співпраці з МВФ та Світовим банком

Фото: Національний банк України

Серед понад 70 іноземних високопосадовців – голови центральних банків, міністри фінансів та їхні заступники.

Сьогодні, 4 червня, у Києві триває другий день зустрічі групи країн-членів Міжнародного валютного фонду та Світового банку, представлених спільними виконавчими директорами на чолі з Королівством Нідерланди.

З'їхалися понад 70 іноземних високопосадовців із 15 країн, серед яких голови центральних банків, міністри фінансів та їхні заступники. Про це повідомляє прес-служба Нацбанку України.

"Наш пріоритет – боротьба з корупцією. З нашими партнерами з США і ЄС ми впроваджуємо кращий досвід і найкращу практику боротьби з корупцією. Ми створили кілька органів, включаючи Антикорупційне бюро", – заявив під час зустрічі президент України Петро Порошенко, якого цитує УНІАН.

Порошенко також зазначив, що в макроекономічному плані завдання влади – завершити рік зі зростанням ВВП на рівні 1,1% і перейти в 2017 році до однозначних показників інфляції на рівні близько 8%.

"На зустрічі з іноземними колегами ми презентуємо плани щодо досягнення макроекономічної стабільності, розповімо про реформи і здобутки у фінансовому секторі, а також обговоримо наявні виклики та необхідні подальші кроки для їх подолання. На порядку денному – обговорення таких питань, як забезпечення стійкого економічного майбутнього для країн регіональної групи, світові тенденції і драйвери щодо цін на товарно-сировинні ресурси, а також економічні наслідки міграції", – сказала голова НБУ Валерія Гонтарева, яку цитує прес-служба регулятора.

Зустрічі груп держав-членів МВФ і Світового банку, представлених спільними виконавчими директорами, є щорічними та проводяться в одній із країн групи на ротаційній основі. Традиційно цей захід є визначальною подією року, одним із найважливіших представницьких форумів найвпливовіших урядових і фінансових кіл Європи та світу.

Нагадаємо, Порошенко похвалив Гонтареву за відведення загрози банкрутства України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація