Долар трохи здешевшав, а ціни на продукти підскочать: останні економічні новини

Долар трохи здешевшав, а ціни на продукти підскочать: останні економічні новини

Ціни на продукти зростуть восени / Фото: Мінагрополітики України

За добу валюта знецінилася лише на одну копійку.

Долар дещо здешевшав, а ціни на більшість продуктів цієї осені піднімуться. Про ці та інші найголовніші останні економічні новини йдеться в сюжеті програми "Сніданок з 1+1". 

КУРСИ ВАЛЮТ

Національний банк України встановив такі курси валют. За добу долар подешевшав всього на одну копійку і зараз його ціна – 21,79 грн. Євро, натомість, трохи подорожчав і тепер коштує 24,49 грн. Ціни в обмінниках традиційно вищі. За долар там просять щонайменше 23,35 грн. Ціна на євро – мінімум 26,27 грн. 

ЦІНИ НА ПАЛЬНЕ

Літр бензину категорії А-95 в середньому по Україні коштує 20,22 грн. Залежно від заправок, ціна на це пальне коливається від 18,95 до 21,59 грн. Літр дизельного палива в середньому коштує 17,6 грн. Ціна на газ для автомобілів – 8,6 грн. 

ЦІНИ НА ПРОДУКТИ ВОСЕНИ

Восени ціни на продукти по країні зміняться. Вже цього місяця овочі з борщового набору, соняшникова олія і борошно впадуть у ціні на 5-15%. А ось м'ясо і молоко здорожчають майже на 20%. Яйця теж зростуть в ціні. Експерти пояснюють, що на внутрішньому ринку скорочується поголів'я худоби, восени корови дають менше молока, а кури несуться гірше. Стабільною залишиться лише вартість круп, яблук і, за умови незмінного курсу, імпортних фруктів. 

ВАРТІСТЬ НАВЧАННЯ У ВИШАХ

Кабінет Міністрів України заборонив українським вишам змінювати вартість навчання частіше аніж один раз на рік. Урядовці вже ухвалили новий тип договору для навчальних закладів. В ньому зазначено, розмір плати за навчання в повному обсязі встановлюється в національній валюті. Виконавець, тобто заклад освіти, має право змінювати розмір оплати не частіше, як один раз на рік, і не більше, як на офіційно визначений рівень інфляції за попередній календарний рік. При чому, виші обов'язково мають попередньо інформувати про це студентів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація