Економічні новини 16 грудня: святкові потяги Україною та карта "живих" ялинок

Економічні новини 16 грудня: святкові потяги Україною та карта "живих" ялинок

Знайти живу ялинку можна онлайн

До Харкова із Києва запустять додатковий "Інтерсіті".

На свята Укрзалізниця запустить додаткові швидкісні потяги, а волонтери створили мапу України із місцями розсадників та магазинів живих ялинок.

Про це йдеться у сюжеті "Сніданку з "1+1"

ЦІНА НА ПАЛЬНЕ

Вартість літру бензину А95 в середньому по Україні сьогодні, 16 грудня, обіцяють 20 гривень 24 копійки. Найдешевше ця марка пального буде коштувати  17,99 за літр, а найдорожче – 22,49. Літр дизелю сьогодні в середньому коштує  – 16 гривень і 89 копійок,  а за газ для автівок доведеться віддати 9,90.

ДОДАТКОВІ ПОТЯГИ

Між Києвом і Харковом запускають додаткові швидкісні поїзди. Потяги "Інтерсіті+" будуть вирушати зі столиці по п'ятницях 18 та 25 грудня о 15:41, а у зворотній шлях - 19 та 26 числа о 8:47. Квитки вже можна знайти у продажу в Інтернеті та залізничних касах.

Додали швидкісних потягів і у західному напрямку на передноворічні дні. На 30 та 31 грудня Укрзалізниця призначила додаткові поїзди на маршруті Київ-Львів. Відправлення зі столиці о 14:20, а у зворотному напрямку – о 22:36.

КАРТА ЯЛИНОК

Карту "живих" ялинок створили в Україні. Волонтери української організації Всесвітнього фонду природи розробили онлайн-мапу розсадників та магазинів живих ялинок у горщиках. На ній можна знайти найближчу до дому точку продажу хвойних дерев, а потім придбати чи взяти рослину в оренду. Карта інтерактивна і постійно доповнюється.

Нагадаємо, що офіційний продаж ялинок в Україні стартував на початку цього тижня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація