Економічні новини 17 грудня: підвищення заробітних плат і економічна блокада Криму

Економічні новини 17 грудня: підвищення заробітних плат і економічна блокада Криму

Україна більше не буде постачати товари та послуги в Крим / Фото: УНІАН

Соціальні виплати в Україні зростуть на 12,5%.

Зарплати та пенсії збільшаться вже наступного року. Підвищення мінімальних соцстандартів відбудеться двічі – навесні та взимку.

Про це йдеться у сюжеті "Сніданку з "1+1".

ЦІНА НА ПАЛЬНЕ

Ціна за літр бензину А95 сьогодні не змінилася – вона становить 20 гривень 24 копійки, як і вчора, 16 грудня. Найдешевше ця марка пального буде коштувати 17 гривень 99 копійок, а найдорожче – 22 гривні 49 копійок.

За літр дизелю сьогодні доведеться заплатити вже на 13 копійок дорожче, ніж вчора, – 17 гривень і 2 копійки. А газ навпаки подешевшав  до 9 гривень 85 копійок (вчора, 16 грудня, його вартість була 9 гривень 90 копійок).

СОЦВИПЛАТИ

Соціальні виплати в Україні зростуть на 12,5% вже наступного року. Такий прогноз висловив міністр соцполітики Павло Розенко. Чиновник зауважив, що бюджет на 2016 рік передбачає підвищення мінімальних соцстандартів двічі – у травні та грудні наступного року.

Розенко також прокоментував підвищення на 25% окладів держслужбовців. За його словами, ці зарплати не підвищували з 2008-го року.

ЗАБОРОНА ТОРГІВЛІ

Кабінет Міністрів України прийняв рішення заборонити поставку товарів і послуг на територію окупованого Криму і в зворотному напрямку. За словами прем'єра Арсенія Яценюка, винятком стануть особисті речі громадян, соціально значущі продукти та гуманітарна допомога. Заборона торгівлі з Кримом набуде чинності вже за 30 днів. 

Нагадаємо, що нещодавно голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що група юристів вивчає правову можливість організації морської блокади Криму. Ініціатори прагнуть зробити "максимальний дискомфорт для окупантів".

Повʼязані теми:

Наступна публікація