Екс-генпрокурор Піскун розповів, звідки в нього будинок у Франції

Екс-генпрокурор Піскун розповів, звідки в нього будинок у Франції

Піскун твердить, що його будинок старий і потребує ремонту / Фото: Українська правда

Політик запевняє, що ніколи не робив зі свого майна таємниці, але при цьому позиватиметься на журналістів, які розповіли про дім.

Колишній генеральний прокурор України Святослав Піскун твердить, що житло у Франції його родина придбала шляхом обміну. Про це він заявив у прямому ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "2+2".

"Я не розумію, чому це сталося такою сенсацією великою. Все прозоро було і знаходиться в реєстрах України і Франції", - сказав політик.

Піскун пояснив, що після приходу до влади Віктора Януковича на нього, тоді ще керівника ГПУ, почався тиск із метою дати свідчення проти Юлії Тимошенко. Коли ж оточення Януковича дістало відмову, почалися проблеми в бізнесу родини Піскуна.

"Моя дружина 25 років займається серйозним бізнесом", - заявив він. І додав, що завдяки цьому ще до початку його політичної кар'єри в 2002 році він декларував статки в майже мільйон доларів.

Після того, твердить Піскун, протягом 15 років до сімейної справи долучилися ще донька і зять, а доходи родини збільшилися. Однак у 2011 р. було заарештовано директора компанії, засновником котрої була дружина Піскуна. Фірму почали прискіпливо перевіряти правоохоронці.

"Я зрозумів, що з тим режимом моя родина жити не зможе. Це погано закінчиться. Я почав шукати вихід із ситуації, щоб виїхати за кордон", - пояснив Піскун.

За його словами, один із бізнес-партнерів офіційно обміняв своє житло. Так воно стало власністю родини генпрокурора.

"Ніяка це не вілла шикарна. Я вам пришлю фотографії, де ви побачите, що стінка відходить. Бо це старе приміщення, де двоє сусідів. Але справа не в цьому", - заявив він.

Піскуна обурило те, що журналіст, а тепер народний депутат Лещенко взагалі збирав інформацію про майно екс-генпрокурора.

"Якщо хтось із журналістів, а навіть депутатів, дозволяє собі лазити в чужій країні, фотографувати невідомо яке житло, і після цього викидати особисті дані людини в пресу… Він викидає адресу моєї сім'ї. Я написав на Лещенка заяви в прокуратуру Франції та України. І він, прийде час і він не буде вже депутатом, відповість", - пообіцяв Піскун.

Як уже повідомлялося, нардеп показав шикарну віллу екс-глави ГПУ Піскуна під Каннами. Наступного дня Піскун розповів, як обміняв квартиру в Києві на будинок у Франції.

Щочетверга дивіться ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "2+2" о 20:30.

Піскун написав на Лещенка заяви у всі прокуратури за викриття його резиденції у Франції

Піскун написав на Лещенка заяви у всі прокуратури за викриття його резиденції у Франції

Повʼязані теми:

Наступна публікація