Фабрика Roshen в Липецьку виплатила понад півмільярда рублів податкових боргів

Фабрика Roshen в Липецьку виплатила понад півмільярда рублів податкових боргів

Фото: Lipetsk Today

Підприємство почало погашати борги, незважаючи на суд з податковою службою.

Липецька кондитерська фабрика Roshen почала виплачувати податкові борги, незважаючи на судовий розгляд.

У квітні надійшов перший платіж в сумі 596 млн рублів, повідомляє ТАСС з посиланням на управління Федеральної податкової служби по Липецькій області.

У відомстві зазначили, що на 1 квітня заборгованість фабрики по податкових платежах становила 779 млн рублів. Борги підприємства склалися за результатами контрольних заходів, проведених Міжрайонною ІФПС Росії з найбільшими платниками податків по Липецькій області.

"Основним порушенням, виявленим в ході перевірок, є отримання платником податків незаконної податкової вигоди шляхом завищення податкових відрахувань по ПДВ", - повідомляє ФНП.

Фабрика намагається оскаржити донарахування податків у суді, розгляд цієї справи триває.

Нагадаємо, що податкова інспекція Росії вимагає від фабрики Roshen  сплати податку, пені, штрафу і відсотків в загальній сумі 374,420 млн рублів. У відповідь фабрика звернулася до арбітражного суду з позовом про визнання незаконним рішення податкового органу та попросила суд прийняти забезпечувальні заходи.

Загальна вартість кондитерської фабрики президента в Липецьку оцінюється у 200 млн дол. Втім покупця підприємства досі немає. Саме ж виробництво на липецькій фабриці за 2015 рік впало в чотири рази.

При цьому, вінницька фабрика Roshen минулого року збільшила чистий прибуток на 9% – до 51,78 млн грн. Нерозподілений прибуток вінницького підприємства до кінця року становив 673 млн грн, порівняно з 621,236 млн грн у 2014 році.

Як працює кондитерський бізнес Петра Порошенка у Росії

Як працює кондитерський бізнес Петра Порошенка у Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація