Фахівці назвали причини здорожчання одягу та взуття в Україні

Фахівці назвали причини здорожчання одягу та взуття в Україні

Фото: УНІАН

У вересні вартість зросла на 10%.

Осінь принесла помітний стрибок цін на речі з гардероба. Держстат повідомив, що ціни на одяг та взуття зросли на 10%.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень.

Журналісти походили крамницями – придивилися до одягу, поміряли взуття. Брали імпортне – недороге, але брендове. І наше, українське – схожої якості. Для жіночого гардеробу підібрали сорочку, брюки, черевички, сукню і пальто. Для чоловіка – сорочку, штани, черевики і куртку. Виявилося, українське – дешевше. Чому? Достатньо одного стрибка євро – й імпортні речі одразу дорожчають. І набагато більше, аніж вітчизняні. Проте ціни на імпортні речі вже не падають.

Одна й та сама річ, наприклад брюки, коштує набагато дорожче в Україні, ніж у балуваній модою Франції. І справа не тільки у транспортних витратах, які закладаються в ціну, пояснили фахівці. Найбільше впливають на неї валютні ризики. Ну, а вітчизняні виробники переглядають ціни дуже обережно: як правило, тільки на тканину, бо її купують за кордоном.

А ось, скажімо, вишиванки з Коломиї – незмінні в ціні вже три роки, бо тут майже все українське. Вартість залежить від складності й вишуканості орнаменту. А виробник заробляє на тому, що попит на вишиванки зростає і продають більше.

Держстат повідомив, що осінь принесла помітний стрибок цін на гардероб

Держстат повідомив, що осінь принесла помітний стрибок цін на гардероб

Повʼязані теми:

Наступна публікація