Fitch сумнівається в здатності України проводити реформи

Fitch сумнівається в здатності України проводити реформи

У агентстві вважають, що прогрес у необхідних реформах буде незначним.

Схвалення МВФ траншу на 1 млрд доларів є позитивним фактором, проте не може розвіяти сумніви з приводу здатності України проводити узгоджені з Фондом реформи.

Про це йдеться в повідомленні міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings, передає "Дзеркало тижня".

В агентстві наголошують, що політична невизначеність і складна програма реформ можуть призвести до подальших затримок траншей по програмі МВФ.

У той же час в агентстві вважають, що кредит МВФ зміцнить слабкі резерви України і допоможе розблокувати важливі програми допомоги від США та ЄС.  Аналітики Fitch Ratings відзначають, що події останніх місяців підтвердили позицію агентства, висловлену в травні, про те, що уряд Володимира Гройсмана буде робити кроки для отримання кредитів МВФ, однак прогрес у необхідних реформах буде незначним.

"Здатність уряду Гройсман забезпечити подальше проведення структурних реформ залишається під питанням. Воно спирається на дуже незначну парламентську більшість при слабкій дисципліні деяких його членів", - йдеться в повідомленні агентства.

У Fitch Ratings також відзначають малу ймовірність ще одного дефолту України в короткостроковій перспективі, поки вона продовжує співпрацю з МВФ.

Нагадаємо, Україна отримала кошти третього траншу МВФ у розмірі еквіваленту 1 млрд доларів. МВФ схвалив виділення Україні чергового траншу - питання узгодили 14 вересня ввечері. Зазначимо, що висунуті фондом умови Україна виконала не в повному обсязі, але міжнародний позичальник побачив суттєві реформаційні зрушення. Кошти поповнять міжнародні резерви НБУ, гривня вже відреагувала на виділення траншу - національна валюта зміцніла.

МВФ може розглянути виділення четвертого траншу вже до кінця 2016 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація