Фонд держмайна планує знизити ціну на Одеський припортовий завод та повторити конкурс восени

Фонд держмайна планує знизити ціну на Одеський припортовий завод та повторити конкурс восени

Фото: Getty Images

До цього часу планується провести реструктуризацію боргу.

Фонд державного майна України планує знизити стартову ціну Одеського припортового заводу і запустити його повторну приватизацію на початку осені.

Про це сьогодні, 19 липня, повідомив на брифінгу голова фонду Ігор Білоус, передає УНІАН.

"Для залучення більш широкого кола інвесторів необхідно змінити умови приватизації і ціну у тому числі... Ми також розглядатимемо дисконт у 30%", - сказав Білоус.

Він також зазначив, що орієнтовно повторну приватизацію заводу фонд запустить наприкінці літа - початку осені.

"Ми хочемо провести до цього моменту реструктуризацію боргу (в розмірі 193 млн дол. перед компанією українського бізнесмена Дмитра Фірташа Ostchem – ред.) для збільшення привабливості об'єкта... Я б дуже хотів, аби ми побачили повторний конкурс з продажу в жовтні", - зазначив голова ФДМУ.

За словами Білоуса, в перемовинах про реструктуризацію боргу братиме участь "Нафтогаз України".

Він також зазначив, що інтерес до приватизації ОПЗ зберігають інвестори із США, Туреччини, Оману та Алжиру.

"Інвестори хочуть, щоб держава захистила їх щодо всіх проблем минулих періодів роботи заводу. Це все потрібно враховувати в умовах приватизації", - додав Білоус.

Нагадаємо, вчора, 18 липня конкурс з продажу 99,6% акцій Одеського припортового заводу був зірваний через відсутність заявок інвесторів.

Як зазначили у відомстві, з моменту публікації оголошення про продаж заводу ним зацікавилися потенційні інвестори, які підписали відповідні договори про конфіденційність. Але після знайомства з пакетом документів і вивчення ситуації в Україні і довкола заводу усі вони висловили неготовність брати участь у конкурсі на визначених умовах і озвучили головні причини свого рішення.

У Фонді Держмайна також наголосили, що найбільше сумнівів у інвесторів викликає: борг перед Group DF, суди з компанією "Нортіма", обмеження на репатріацію дивідендів, відсутність податкових пільг і преференцій для інвестора, зависока ціна на тлі озвучених вище проблем заводу та загальних політичних і економічних ризиків країни.

Як відомо, Одеський припортовий завод - другий за величиною виробник аміаку і карбаміду і третій – з випуску азотних добрив в Україні. Спеціалізується на перевантаженні хімічної продукції, що надходить з країн СНД на експорт. Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з прийому, охолоджування і перевантаження аміаку.

Компанія "Нортіма" вважає викраденням майна повторний конкурс з приватизації ОПЗ

Компанія "Нортіма" вважає викраденням майна повторний конкурс з приватизації ОПЗ

Повʼязані теми:

Наступна публікація