Фонд держмайна планує втричі знизити стартову ціну Одеського припортового заводу

Фонд держмайна планує втричі знизити стартову ціну Одеського припортового заводу

Фото: Getty Images

Старотова ціна з приватизації ОПЗ може становити майже половину загального боргу 

Стартова ціна ПАТ "Одеський припортовий завод" на повторному приватизаційному аукціоні наприкінці жовтня, може становити 150 млн дол.

Про це на зустрічі з журналістами повідомив голова Фонду державного майна Ігор Білоус, передає УНІАН.

"Я думаю, що треба поставити стартову ціну близько 150 млн доларів", - зазначив Білоус.

За його словмаи, загальний борг ОПЗ становить близько 283 млн дол.

"Загальний борг ОПЗ – грубо кажучи, 283 млн доларів", - додав голова ФДМ.

Нагадаємо, ОПЗ – один із найбільших у країні виробників хімічної продукції. Україна давно хоче продати підприємство, що здатне випускати 1,2 млн тонн аміаку і 0,9 млн тонн карбаміду на рік. На завод припадає 7% європейського ринку карбаміду і 5% – аміаку, а 90% продукції йде на експорт у два десятки країн. У серпні завод аварійно зупинився і Фонд держмайна був змушений терміново домовлятися з держкомпанією про постачання газу, а з держбанком – про відстрочку заборгованості заводу.

Раніше повідомлялося, що спершу за ОПЗ хотіли отримати 13,175 млрд грн – близько півмільярда доларів.

Варто зазначити, що одного разу конкурс з продажу ПАТ "Одеський припортовий завод" не відбувся через відсутність заявок від інвесторів.

У відомстві відмітили, з моменту публікації оголошення про продаж заводу ним зацікавилися потенційні інвестори, які підписали відповідні договори про конфіденційність. Але після знайомства з пакетом документів і вивчення ситуації в Україні і довкола заводу усі вони висловили неготовність брати участь у конкурсі на визначених умовах і озвучили головні причини свого рішення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація