Газові переговори. Росія переконує, що пропонує "хорошу ціну" для України

Газові переговори. Росія переконує, що пропонує "хорошу ціну" для України

Фото: УНІАН

Зустріч у тристоронньому форматі відбувається вперше за останній рік.

Російський "Газпром" переконує, що пропонує Україні адекватну ціну на газ на перший квартал 2017 року.

Про це в Брюсселі сказав журналістам заступник голови "Газпрому" Олександр Медведєв перед початком двосторонніх переговорів з Єврокомісією, а потім – тристоронніх переговорів за участю України про відновлення постачань російського газу до України. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Хороша ціна, конкурентна", – запевнив Медведєв.

Раніше головний комерційний директор "Нафтогазу України" Юрій Вітренко зазначив, що вартість газу за контрактом між російським "Газпромом" і НАК "Нафтогаз України" нині становить 178-183 долари за тисячу кубометрів, а з першого кварталу 2017-го – 200-210 доларів.

Нагадаємо, сьогодні в Брюсселі тривають переговори між ЄС, Росією та Україною щодо постачань російського газу до України, а також транзиту територією України до Європи. Спочатку відбуваються двосторонні зустрічі: Україна-ЄС і Росія-ЄС, потім планують тристоронні переговори.

Міністр енергетики України Ігор Насалик відмовився від коментарів до закінчення тристоронніх переговорів. Лише зазначив, що вони стосуються лише "зимового пакета".

Питання про претензії України до Єврокомісії з регулювання та розширення доступу Росії до газопроводу OPAL в обхід України на переговорах не обговорюють.

Про те, які козирі та слабкі місця мають Україна та Росія у газовому протистоянні, читайте на ТСН.ua за цим посиланням.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація