"Газпром" знищив скандальне "РосУкрЕнерго"

"Газпром" знищив скандальне "РосУкрЕнерго"

Фото: gazprom.ru

Офіційна процедура завершена у Швейцарії.

Російський газовий монополіст "Газпром" завершив процес ліквідації швейцарського газового трейдера "РосУкрЕнерго". Процедури тривали два роки, повідомляють російські ЗМІ.

Учасники ринку пов'язують ліквідацію трейдера зі справою українського бізнесмена Дмитра Фірташа, коли той був затриманий в березні 2014 року в Австрії за запитом ФБР США. Компанія Rosukrenergo вважалася фактично приналежною саме цій людині.

"РосУкрЕнерго" неодноразово звинувачувався в різноманітних корупційних схемах і розкраданні російського газу, котрий продавався за його посередництвом до України. До компанії озвучувалися багатомільярдні претензії. Натомість минулого року Господарський суд Києва відмовив Генпрокуратурі в позові щодо визнання недійсними двох контрактів у заплутаних схемах з купівлі-продажу між російським "Газпромом" та "Нафтогазом України" 11 млрд кубометрів газу швейцарського "РосУкрЕнерго" (50% "РосУкрЕнерго" належить "Газпрому", 50% – компанії Centragas Holding AG, яку контролюють Дмитро Фірташ та Іван Фурсін).

Печерський суд Києва арештував газ Фірташа і Льовочкіна

Печерський суд Києва арештував газ Фірташа і Льовочкіна

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація