"Газпром" звинувачує "Нафтогаз" в "осіданні газу" в Україні на $ 6 млн

"Газпром" звинувачує "Нафтогаз" в "осіданні газу" в Україні на $ 6 млн

"Газпром" звинувачує "Нафтогаз України" в "несанкціонованому осіданні" на території України об'ємів газу / Фото: Reuters

Про це повідомляється в звіті компанії.

Російський монополіст "Газпром" звинувачує "Нафтогаз України" в "несанкціонованому осіданні" на території України об'ємів газу на суму 5,861 мільйона доларів. Винесення рішення арбітрами очікується до кінця січня 2017 року, повідомляється в звіті компанії.

"16 жовтня 2015 ПАТ "Газпром" подало в арбітраж відгук на позов НАК" Нафтогаз України "і документи в обґрунтування своєї позиції, пред'явивши до НАК "Нафтогаз України" зустрічну вимогу про оплату несанкціоновано осілих на території України об'ємів газу на суму 5,861 мільйона доларів. Усні слухання у справі заплановані на кінець вересня 2016 року, винесення рішення арбітрами планується до кінця січня 2017 року", - йдеться в звіті "Газпрому", передають РИА Новости.

Нагадаємо, "Нафтогаз" планує отримати від російського "Газпрому" грошову компенсацію за недостатні об'єми прокачування природного газу через територію України. Українська компанія в 2014 році звернулася в Стокгольмський арбітраж з вимогою компенсації у зв'язку з недостатніми об'ємами прокачування палива.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація