Генпрокуратура не вважає офшори Порошенка злочином

Генпрокуратура не вважає офшори Порошенка злочином

Фото: Reuters

У ГПУ радять звертатись до парламенту з вимогами розслідування "панамських офшорів" Порошенка

Генеральна прокуратура не знайшла складу злочину в діях президента Петра Порошенка щодо офшорних рахунків. Про це заявив прокурор ГПУ Владислав Куценко, пише "УП"

Він зазначив, що в ГПУ вивчили інформацію ЗМІ щодо наявності офшорів у Порошенка на Панамі. При цьому, жодних злочинних дій президента не було виявлено.

За словами Куценка, до Генпрокуратури звертаються нардепи з вимогою розібратися з інформацією, поширеною у ЗМІ. Парламентарі також звертаються до ГПУ з вимогою почати розслідування з цього приводу.

"Вивчивши інформацію ЗМІ про нібито незаконну діяльність президента, органи прокуратури не побачили складу злочину", - заявив прокурор.

При цьому, Куценко порадив звертатись щодо розслідування інформації до парламенту, адже прокуратура не має таких повноважень

Нагадаємо,  що розслідувати справу офшорів Порошенка також не буде і Національне антикорупційне бюро, адже чинний президент України не є підслідним Національному антикорупційному бюро України  і Бюро не має повноважень починати щодо нього досудове розслідування.

Раніше, Центр з розслідування корупції та організованої злочинності (OCCRP) в рамках масштабного розслідування "Панамські документи" опублікував матеріал "Офшорний податковий маневр президента України", присвячений махінацыям чинного президента України Петра Порошенка щодо компанії Roshen, яка йому належить. У публікації зазначається, що Порошенко навіть дозволив собі двічі порушити закон, надати недостовірну інформацію і позбавити країну вкрай потрібних їй в ситуації війни податків.

Окрім Порошенка, у офшорному скандалі "засвітився" також прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков.

Повʼязані теми:

Наступна публікація