Глава "Нафтогазу" назвав умови, на яких Україна купуватиме газ у Росії

Глава "Нафтогазу" назвав умови, на яких Україна купуватиме газ у Росії

Фото: УНІАН

Україна купує газ у 14 європейських компаній.

"Нафтогаз України" відновить закупівлі газу у російського "Газпрому" за умови справедливої ціни і "гри за правилами".

Про це в ефірі "ВВС Hard Talk" заявив керівник НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв.

"Наша пропозиція дійсна для всіх компаній, у тому числі для "Газпрому". Якщо вони готові надати справедливу ціну і дотримуватися правил, ми готові купувати", – сказав керівник "Нафтогазу".

Кололєв зазначив, що зараз Україна купує газ у приблизно 14 європейських постачальників. "І саме те, що вони із задоволенням працюють з нами, доводить, що ми є надійною стороною. Єдина компанія, з якою у нас проблеми, – це "Газпром", – сказав він.

Нагадаємо, з квітня Україна почала поповнювати обсяги "блакитного палива" в сховищах і має намір до опалювального сезону довести запас газу до 14-14,5 млрд куб. м.

Також варто відзначити, що з листопада 2015 року "Нафтогаз" не купує газ у "Газпрому".

Першу половину липня наша країна імпортувала газ по словацькому маршруту в режимі близько 0,5 млн куб. м/добу і близько 0,4 млн кубометрів з території Угорщини. З середини липня закупівлі почали істотно збільшилися за словацької та угорської маршрутами, а також відновився імпорт палива з Польщі.

Глава "Нафтогазу" Коболєв повідомив, що держхолдинг вже витратив 272 млн дол. з 300 млн дол. кредиту, який надає Європейський банк реконструкції і розвитку на імпорт природного газу у європейських компаній для проходження осінньо-зимового періоду 2016-2017 років.

"Нафтогаз України" відмовився від купівлі газу в Росії

"Нафтогаз України" відмовився від купівлі газу в Росії

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація