Глава "Нафтогазу" розповів, коли зменшаться тарифи на газ

Глава "Нафтогазу" розповів, коли зменшаться тарифи на газ

Фото: УНІАН

На думку Коболєва, зараз це неможливо.

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що зменшення тарифів на газ зараз неможливо. Це може статися лише у тому випадку, коли знизиться світова ціна на блакитне паливо.

"Газ став таким самим товаром, яким, наприклад, зараз є нафта чи бензин чи інші товари. Тому якщо світова ціна буде падати, і ця ціна буде знижуватися. Якщо вона буде зростати, вона буде зростати", – сказав Коболєв в ефірі "5 каналу".

На думку голови "Нафтогазу", політики, які заявляють про можливість зменшення тарифів, намагаються піаритися на цій темі.

"Було прийнято рішення щодо прив'язки повної ціни на газ до імпортного паритету, що є єдиним коректним механізмом у випадку України як країни, яка імпортує. Все інше – це спроби політиків піаритися на тому, що приносить певні електоральні результати", – сказав Коболєв.

В Україні продовжують зростати тарифи. Два чергових підвищення українці вже пережили – з 1 березня – на світло (тепер 57 коп. за кВт/год), з 1 квітня – на газ (тепер 6,879 грн/куб. м). А 1 липня у ціні зросли гаряча вода й опалення. Це пов'язано з встановленням єдиної ціни на газ для населення і підприємств теплокомуненерго на рівні 6,8 тис. грн за тисячу кубометрів.

Зазначимо, восени спостерігатиметься ріст вартості електроенергії. А підвищення ціни на електроенергію, своєю чергою, знову вдарить по цінах на воду.

Голова Нацкомісії заявив, що тарифи знижувати не можна

Голова Нацкомісії заявив, що тарифи знижувати не можна

Повʼязані теми:

Наступна публікація