Глава "Роснефти" не думає про скорочення видобутку нафти – ціни знову падають

Глава "Роснефти" не думає про скорочення видобутку нафти – ціни знову падають

Фото: Reuters

У Кремлі заявили, що заява Сєчина не суперечить заяві Путіна.

Керівник найбільшого російського нафтовидобувного концерну "Роснефть" Ігор Сєчин заявив, що Росія не збирається знижувати обсяги нафтовидобутку. Про це повідомляє DW з посиланням на Reuters.

Повідомляється, що на Світовому енергетичному форумі в Стамбулі у вівторок, 11 жовтня, на запитання, чи буде Росія приєднуватися до угоди про заморожування рівня видобутку нафти країн-членів ОПЕК, Сечин відповів: "Навіщо нам це робити?".

Тільки напередодні російський президент Путін у рамках того ж заходу говорив протилежне.

"Росія готова приєднатися до спільних заходів щодо обмеження видобутку і закликає до цього інших експортерів нафти. У сформованій ситуації вважаємо, що заморожування або навіть скорочення видобутку нафти є, мабуть, єдиним правильним рішенням для збереження стійкості всієї світової енергетики", - говорив Путін.

Водночас у Кремлі не побачили протиріч між заявами Путіна та Сєчина. Слова глави "Роснефти" прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков назвав "вирваними з контексту".

"У цьому разі слова Сєчина все-таки були подані без відповідного контексту, тому що його відповідь була більш тривалою та з більшою деталізацією. Жодних протиріч ми тут не бачимо", - сказав Пєсков, цитує Life.

Зазначимо, що після заяви Путіна ціни на нафту різко підскочили і побили річний рекорд, перевищивши позначку в $ 53 за барель. Однак вже сьогодні за барель на торгах дають не більше $ 52,91.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація