Глава Сбербанку Росії заявив, що не буде продавати українську "дочку"

Глава Сбербанку Росії заявив, що не буде продавати українську "дочку"

Фото: Чернівецька міська рада

Герман Греф сподівається, що в наступному році банк буде прибутковим.

Глава Сбербанку Росії Герман Греф заявив, що установа не збирається продавати українську "дочку", яка за перше півріччя 2016 року отримала збиток в 120 млн доларів.

За його словами, цього року банк планує провести реструктуризацію кредитного портфелю української "дочки" і в наступному році вона буде прибутковою, передає РБК.

Раніше заступник глави Сбербанку Олександр Морозов казав, що банк задоволений роботою української "дочки".

"Враховуючи ті умови, в яких працює український банк, ми вважаємо, що капітал там досягнуто цілком пристойний для відповідного періоду часу, докапіталізації це не вимагає. Рівень достатності капіталу адекватний і відповідає вимогам", — казав Морозов.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, ніби Сбербанк планує продавати свій бізнес в Україні. Крім того, фінустанова перейменувала свою українську "дочку", прибравши в назві слово "Росії", а залишивши лише "Сбербанк". Скаргу до суду одразу подав український Ощадбанк, який володіє правами на торгову марку "Сбербанк".

А через агресію Росії проти України активісти неодноразово трощили вікна та поливали фарбою відділення Сбербанку.

Раніше також повідомлялося про вихід з українського ринку російського ВТБ. Перший заступник президента-голови правління ВТБ Юрій Соловйов тепер уже заявив, що банк не поспішає визначатися з долею українського бізнесу. Адже росіяни розгледіли покращення в економіці України.

"Там стала кращою економіка, і в цілому все набагато краще. Ми в процесі, і ми нікуди не поспішаємо", – зазначив Соловйов.

Його слова також підтвердив заступник голови правління ВТБ Герберт Моос.

"Ні, а ми не продаємо", – відповів Моос на запитання про те, чи знайшовся покупець на українські активи ВТБ.

Варто зазначити, що президент Росії Володимир Путін порадив російським бізнесменам не продавати активи в Україні. Про це він говорив на закритій зустрічі з найбільшими підприємцями РФ, яка відбулася 24 березня після з'їзду Російського союзу промисловців і підприємців. Путін сказав бізнесменам, що "поки є надія на нормалізацію відносин, можна почекати" продавати активи.

Чому російські банки досі впевнено почуваються на українському ринку

Чому російські банки досі впевнено почуваються на українському ринку

Повʼязані теми:

Наступна публікація