Гонтарева прокоментувала чутки про звільнення: Вирішу йти у відставку - повідомлю за місяць

Гонтарева прокоментувала чутки про звільнення: Вирішу йти у відставку - повідомлю за місяць

Валерія Гонтарева / Фото: УНІАН

Вона порадила не читати "проплачених постів".

Очільниця Нацбанку України Валерія Гонтарева не подавала у відставку, як це стверджують джерела на ринку.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу регулятора. В установі заявили, що інформація про заяву про відставку не відповідає дійсності.

Також прес-служба спростувала твердження джерел про наявність конфлікту Гонтаревої з президентом України Петром Порошенко після публікації розслідування про Панамські офшори, оскільки, нібито, голова НБУ займалася домовленостями з Rotschild і реєструвала для президента офшор.

"Гонтарева не займалася вирішенням приватних питань президента на посаді голови Національного банку", - йдеться в коментарі прес-служби.

У коментарі виданню "Дзеркало тижня" вона зазначила, що проінформує людей про свою відставку сама і закликала не вірити "пропалаченним постам".

"Перефразовуючи Преображенського, пораджу: "Не читайте проплачені пости перед обідом". Я не стану коментувати безпідставні інсинуації. Відповідально можу сказати тільки одне: якщо я зберуся йти у відставку, то проінформую громадськість про це заздалегідь, як мінімум за місяць ", - заявила глава НБУ.

У панамських паперах засвітились Валерія Гонтарева та Геннадій Труханов

У панамських паперах засвітились Валерія Гонтарева та Геннадій Труханов

Нагадаємо, 3 квітня журналісти і десятки ЗМІ у всьому світі одночасно опублікували матеріали про власників великих офшорів, ґрунтуючись на даних "Панамського архіву" - збірки документів про офшорні схеми маловідомої фірми з Панами Mossack Fonseca. Серед власників офшорів виявилися 20 українців, серед яких президент Петро Порошенко. Також у розслідуванні фігурувала компанія ICU, частку в якій Гонтарева продала у 2014 році.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Підпал будинку Гонтаревої
Наступна публікація