ГПУ арештувала обладнання одного з найбільших приватних видобувачів газу в Україні

ГПУ арештувала обладнання одного з найбільших приватних видобувачів газу в Україні

Фото: Укртрансгаз

Слідчі викрили корупційну схему, завдяки якій держбюджету були завдані збитки в особливо великому розмірі.

На технологічне устаткування об'єктів нафтогазовидобувної промисловості ТОВ "Карпатигаз" вартістю близько 4 млрд грн наклали арешт через викриту схему привласнення видобутого газового конденсату та заниження податків.

Про це повідомили у прес-службі ГПУ.

"Службові особи ТОВ "Карпатигаз" під час здійснення господарської діяльності з видобутку природного газу, діючи за попередньою змовою з службовими особами ПАТ "Укргазвидобування", починаючи з 2011 року створили злочинні схеми, які надали можливість незаконно привласнювати видобутий газовий конденсат, занижувати податкові зобов'язання за податком на додану вартість, податком на прибуток та плату за надра з видобутих вуглеводів", - йдеться у повідомленні.

Як з'ясували слідчі, в результаті незаконних фінансових оборудок службових осіб ТОВ "Карпатигаз" держбюджету були завдані збитки в особливо великому розмірі. Тож для забезпечення їхнього відшкодування на обладнання накладено арешт.

Також у ГПУ зазначили, що Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки продовжує розслідувати кримінальне провадження за фактами привласнення грошових коштів службовими особами ПАТ "Укргазвидобування" спільно з суб'єктами господарювання, які діють на підставі договорів про спільну діяльність.

Нагадаємо, в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн, підозрюють нардепа Олександра Онищенка. 5 липня Верховна Рада України надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт. Однак, напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко покинув територію держави.

27 липня Генеральний прокурор України підписав повідомлення про підозру народному депутату. 8 серпня його було оголошено в національний розшук. За останньою інформацією він перебуває у Лондоні. Через кілька днів він написав у своєму Facebook, що для британської юрисдикції у ГПУ замало підстав для його видачі Україні. Тим часом у нардепа-втікача заарештували майна на 700 мільйонів гривень і обіцяють скоро оголосити в міжнародний розшук.

Повʼязані теми:

Наступна публікація