Григоришин може виплатити РФ 674 мільйони рублів податків

Григоришин може виплатити РФ 674 мільйони рублів податків

Фото: УНІАН

Відповідне клопотання було подано до Слідчого комітету 14 квітня.

Російський бізнесмен-мільйонер Костянтин Григоришин готовий заплатити 674 млн руб у якості відшкодування податків, в несплаті яких його звинувачують.

Про це заявила його адвокат в Басманному суді Москви, - інформують "Ведомости".

"Він не визнає провину, але готовий відшкодувати збитки. В такому випадку кримінальна відповідальність не настає ", - пояснила вона.

Адвокат зазначила, що клопотання про це було подано до Слідчого комітету 14 квітня.

13 квітня російський слідчий Андрій Пономарьов, який займається справою про несплату податків Григоришиним на 675 млн рублів, заявив про подання в загальноросійський розшук і подальший арешт для Костянтина Григоришина.

Згідно з матеріалами справи, підконтрольна компанія Григоришина не платила податок на додану вартість в 2009-2010 роках. ТОВ ПІК "Созидания" згідно з даними з відкритих джерел, займається оптовою торгівлею машинами та іншим обладнанням. У компанії є представництва в Єкатеринбурзі, Санкт-Петербурзі і Красноярську.

Російський бізнесмен Григоришин, уродженець Запоріжжя, який володіє активами в Україні, є основним акціонером ПАТ "Сумське НВО імені М.В.Фрунзе", також володіє 75% акцій найбільшого в Східній Європі виробника трансформаторів "Запоріжтрансформатор" і енергетичними компаніями в Україні.

За даними Forbеs, Григоришин у 2015 році займав 75 позицію в рейтингу найбагатших бізнесменів Росії зі статком в 1,1 млрд доларів.

Мільярдера Костянтина Григоришина оголосили в розшук у Росії

Мільярдера Костянтина Григоришина оголосили в розшук у Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація